Over Pietermaai

Evenementen

Pietermaai is het nieuwe stadshart van Curaçao en staat week in week uit garant voor vertier op niveau. Bovendien vinden er door het jaar heen bijzondere evenementen plaats die de buurt extra doen schitteren.

Curacao International BlueSeas Festival (mei): Een gratis bluesfestival dat in 2015 zijn première beleefde en direct een eclatant succes was. Op verschillende podia spelen de betere internationale bluesartiesten de sterren van de hemel.

Jazz Week (augustus/september): Een jaarlijks feest van muziek rondom het Curaçao North Sea Jazzfestival. Middelpunt is Miles Jazz Café, waar artiesten uit alle windstreken tot in de kleine uurtjes adembenemende sessies verzorgen, soms spontaan bijgestaan door de grootheden van het CNSJF. 

Koningsdag: Ervaar hoe downtown Willemstad in een gezellige oranje heksenketel verandert. Pietermaai is de laatste jaren het absolute epicentrum van de feestvreugde voor jong en oud. Van koekhappen tot culinaire en muzikale hoogstandjes.

Kerstmarkt Pietermaai: Pure kerstsfeer in de tropen, compleet met christmas carols en feeërieke verlichting. Toeristen en locals laven zich aan entertainment, een knusse markt en heerlijke drinks & bites. 

XXL Pagara Party: Op Curaçao is het een goede gewoonte om het nieuwe jaar in te luiden met ‘pagaras’ – spectaculaire miljoenknallers. Heel Curaçao heft het glas, een daverend kabaal vult de straten en de boze geesten slaan op de vlucht. Door de goede samenwerking tussen de vele ondernemers in Pietermaai worden de verschillende miljoenenklappers aaneengeknoopt. Dit zorgt altijd voor een grootst straatevenement op oudejaarsdag.

Pietermaai Proeft: Een smakelijk evenement voor het hele gezin. Kom culinair genieten van het beste van de restaurants en cafés in de wijk en smul bovendien van live muziek en lokale kunst.